Wireless Stops Working

Discussion in 'Wireless Networks' started by Norbert Lieckfeldt, Aug 30, 2004.

  1. I am using a Frisbee Wireless network, with Win XP (SP2). I have an ADSL
    router which connects to the wireless base station. It used to work, but
    has stopped recently, for no reason which is apparent to me.

    Network set-up:

    ADSL router is 192.168.0.1
    Wireless base station is 192.168.0.2
    the IP address used by the card is 192.168.0.10

    I can ping all three addresses when I am on the wired connection; when I
    plug in the card it shows me 100% connectivity (Signal Strength and Link
    Quality). I have set up the network connection on my computer to use the
    following tcp/ip settings:

    USe following IP Address: 192.168.0.10
    Subnet mask: 255.255.255.0
    Default gateway: 192.168.0.1

    Preferred DNS Server 192.168.0.1

    I have tried turning off the firewall (McAfee) but to no avail. I have
    switched off the Windows firewaal on the network connections.

    Any thoughts where else I could look would be most appreciated!

    N.
     
    Norbert Lieckfeldt, Aug 30, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. Norbert Lieckfeldt

    Quaoar Guest

    Try this: Open the TCP/IP properties of the connection, General tab,
    Advanced properties, Options tab, TCP/IP filtering properties, check
    Enable, select Permit All for all three entries, apply, then uncheck
    Enable. See if that helps.

    Q
     
    Quaoar, Sep 5, 2004
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.