Windows 2003 server enterprise edition: does not respond to ping on one interface

Discussion in 'Windows Networking' started by Srihari Raghavan, Oct 22, 2004.

  1. Hi all
    I have a Windows server 2003 enterprise edition installed on a
    regular PC, with two FE cards. I have also installed ISA 2000 with
    SP2 on it.

    Pre-conditions:
    ===============
    No ISA firewalls are enabled.
    No ICF is enabled on any of these FE interfaces.
    No RRAS is enabled.

    Network (all crossover connections):
    ====================================
    PC1----W2003----PC2

    Issue:
    ======
    PC1 can ping W2003, W2003 can ping PC1 (External)
    W2003 can ping PC2, PC2 CANNOT ping W2003 (Internal)

    Troubleshooting:
    ================
    Verified MAC addresses. ARP resolution is fine on both sides.
    Used Ethereal in W2003 and packets are coming in from PC2.
    IP drop statistics (netstat -s) reports increasing "Received
    packets discarded".

    Next Step:
    ==========
    Pretty sure I am not enabling some configuration to allow ping
    responses.
    Not sure which one.

    Thanks in advance
    Sri
     
    Srihari Raghavan, Oct 22, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. Srihari Raghavan

    Miha Pihler Guest

    Hi,

    How to Enable Internet Control Message Protocol Proxy PING Requests
    http://support.microsoft.com/kb/q274568/

    I hope this helps,

    Mike
     
    Miha Pihler, Oct 22, 2004
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.