unstable lan with EP-808AX over 2 connections

Discussion in 'Windows Networking' started by piagadelic, Dec 15, 2003.

  1. piagadelic

    piagadelic Guest

    I have been successfully my surecom EP-808AX switch with the following
    configuration:
    - 1 adsl router modem (routing of 4 IP addresses) (zyxel p650 me)
    - 2 pcs (1 laptop, 1 desktop) with windows XP professional
    - 1 xbox

    now (since a few days) my lan is:
    - working fine with 2 connections (whatever device combination I use,
    so it's not xbox or modem related)
    - rarely working with 3 connections, and the time before all 3
    connections are up is longer (a few seconds at least)
    - apparently not anymore with 4 connections (or perhaps I do not wait
    long enough)

    by my lan is "not working", all the connection leds are extinct,
    except for some quick flashes where each cable is connected, about
    every second

    --> I've read about some power supply issues. I may have to check
    that.

    --> I've read about the MAC address learning capability, with a 5 min.
    timeout, so I tried to wait that time, but it didn't help

    If anyone has a clue about any other probable cause, please tell !
     
    piagadelic, Dec 15, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. piagadelic

    slpda Guest

    maybe one port is reserved for use with the LAN when not using the WAN
    port.... Linksys 5-port switches do that when you assign an uplink port
     
    slpda, Dec 16, 2003
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.