sis900 error

Discussion in 'Linux Networking' started by Juan Riera, Nov 23, 2003.

  1. Juan Riera

    Juan Riera Guest

    Hello,
    I have changed my board, and the new one includes a SiS900 integraded PCI
    10/100 Ethernet network card. I'm using Mandrake 9.1
    I am unable to get it up.
    ifconfig lists only lo interface
    cat /proc/ioports shows sis900 on 0x8800
    cat /proc/interrupts does not list any interrupt associated to sis900
    cat /proc/net/dev lists both lo and eth0 but eth0 has all values to 0 (zero)
    ifconfig eth0 up gives this error:
    SIOCSIFFLAGS - Device or resource busy

    Any advice to get my eth0 working? Thanks

    Juan
     
    Juan Riera, Nov 23, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. I had a similar experience, with the same error message, after swapping
    ethernet cards (PCMCIA/Cardbus in my case, on Mandrake 9.2). Took a lot
    of searching around in various quite incomprehensible (for quite a
    non-guru, that is) configuration files, but I got it at last. Perhaps it
    might help in your case, too:
    Have a look in /etc/sysconfig/network-scripts and look in the file
    ifcfg-eth0. Please verify that the MAC-address is valid for your
    _current_ NIC. Probably the MC address there is the one from your old NIC.

    Philip
     
    Philip Nienhuis, Nov 27, 2003
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.