Shares on server stops working at certain time every day

Discussion in 'Windows Networking' started by itare, Apr 26, 2006.

  1. itare

    itare Guest

    Hi all!

    I have a problem with a W2k3 server.
    Every evening the workstations in the domain loses connectivety with the
    shares on the server. In the morning when the people comes back from a good
    night sleep everything works just fine again. Also, if a user logs off and
    logs in again it's working again. It happens about the same time every day.
    I have been looking in the Event Log, but haven't found any proof of any
    errors.

    Any ideas, anyone?

    Rgds,
    Micael
     
    itare, Apr 26, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Well i am not sure what the problem is so all i can recommend is to use a
    sniffer like IRIS or any other to watch the traffic if possible. Look at the
    packets that are in your LAN to see if any thing is wrong. Hope this helps

    Serkan Varoglu
     
    Serkan Varoglu, Apr 28, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. itare

    itare Guest

    Thanks, I was hoping that someone had experienced the same problem.
    I'm a little hesitent to start using a sniffer for just this one-time
    problem...
    It seems like an expensive solution to buy a sniffer software for a one-time
    use.
    I might just call the MS Support instead... we'll see.

    Thanks anyway Serkan! :)

    /Micael
     
    itare, Apr 29, 2006
    #3
  4. itare

    AJCRALEY

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    We are having the exact same problem with our network at the office. We initially thought it was an issue with Sage Business Works (our software) but I believe it is a server issue. Business Works will stop running and give us error: "cannnot locate DB directory." Then when I attempt to print on our network printer I receive the error, "RPC server unavailable."

    This problem happens only at the end of the day after the work stations have been on for 8 or 9 hours. If we restart a work station we do not have any issues. If a work station is restarted in the middle of the day we do not have any issues later in the day.

    Our computer guy says it could be a bad switch that may be "dropping packets" but wouldnt this cause the error all day long.

    All of our back up and anti-virus update stuff has been moved to the middle of the night so i believe we can rule that out.

    Please help.

    Thanks
     
    AJCRALEY, Aug 3, 2010
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.