rlogin (I know I know but we have to use it)

Discussion in 'Linux Networking' started by Binner, Oct 12, 2004.

  1. Binner

    Binner Guest

    I have a strange situation with rlogin and a redhat (8.0) linux box

    Solaris (2.8) machines on remote subnets can rlogin to the box

    Solaris (2.8) machines on the local subnet cannot

    Ping work fine between the boxes and the linux box can mount the
    shared NFS disk from the solaris box so I do not think it is a network
    issue

    I have tried various combinations of username and host name / FQDN /
    ip address in both /etc/hosts.equiv and .rhosts but nothing appears
    to work.

    I get the following error on the Sun box

    Protocol error, (hostname) connection closed

    then only thing that appears in the logs is in the secure log

    Oct 12 22:55:20 (localhostname) xinetd[888]: START: login pid=1486
    from=(ip address)

    Has anyone got any ideas ?

    has anyone come accross this before
     
    Binner, Oct 12, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. I've seen similar results when TCPwrappers were installed. Nodes on an
    existing subnet could access the system via SSH (in this case) but
    machines on a new subnet couldn't.

    FWIW,

    Bill
     
    William B. Cattell, Oct 12, 2004
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.