Reposted HELP Urgently Needed

Discussion in 'Windows Networking' started by Simon Glencross, May 31, 2005.

  1. Here is the setup...


    Windows 2003 Server ( DNS & DHCP inastalled)
    Satellite Internet Connection (Defualt Gateway 1)
    Sonic Wall Internet Connection (Default Gateway 2)
    Mixture of Windows XP and 2000 Machines


    The majority of workstations use Gateway 1.

    But I have three laptops which us Gateway 2 as these users also use AOL
    which will not function correctly over the satellite.

    My problem is that 1 of the laptop owners has returned from America and if
    the laptop (running Windows XP) uses gateway 2 it will not access the
    internet ? but will using gateway 1, I have checked gateway 2 and everything
    is fine and other workstations / laptops can access gateway 2 which are
    running windows XP.

    Any help would be much appreciated on this one as I am at a loss

    You may be thinking why not use Gateway 1 but this is not possible as the
    user uses AOL and it will not function over satllite broadband (Gateway 1)

    IPconfig /all as follows

    IPCONFIG /ALL BELOW

    IP ADDRESS 192.168.130.201
    SUBNETMASK 255.255.255.0
    DEFAULT GATEWAY 192.168.130.50
    DHCP 192.168.130.200
    DNS 192.168.130.200
    192.168.130.53
    PRIMARY 192.168.130.200

    I can ping gateway 2 from the XP Machine.....

    Any help would be much appreciated!

    Kind Regards Simon

    .................
     
    Simon Glencross, May 31, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. Simon Glencross

    Clark Guest

    Are they all using the same version of XP, all SP2? Does the owner of the
    one that doesn't work remember making any changes or clicking on any windows
    that suggested changes?

    If it can't get to the internet, could it be an AOL problem?

    Clark
     
    Clark, May 31, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. They are all runnig windows xp service pack 2. No the owner of the laptop
    remembers making no changes. If I use gateway 2 with either AOL or Internet
    explorer niether can access the internet, if I use gateway 1 all is fine
    appart from aol being VERY VERY slow because of the satellite.

    Any more ideas????
     
    Simon Glencross, May 31, 2005
    #3
  4. Simon Glencross

    Clark Guest

    I would go through and check the settings on the laptops and compare them to
    the one that doesn't work. Maybe you will notice something.

    Don't take this as an expert opinion, because I may be totally wrong. You
    show you have a DNS server in your network--is that correct? Gateway 2 is
    the .130.50 machine? I have a small network, so I use the DNS servers I got
    from the DSL provider. I also don't have AOL, but do they not have their
    own servers?

    Have you checked the security settings on the laptop? Any MAC filtering or
    WEP/WAP settings that might need to be altered?

    Clark
     
    Clark, May 31, 2005
    #4
  5. Clark,

    Thanks for the suggestions but I have tried all of those.........


    Any other ideas?



    Kind Regards


    Simon
     
    Simon Glencross, May 31, 2005
    #5
  6. When you say can;t acess the internet what exactly do you mean? What apps
    are you using to test the access?

    If you are testing with IE/OE then has a wierd proxy configuration been
    inserted. To check this in IE Tools - Internet Options - Connections tab -
    Proxy button.

    If you can ping the gateway2, can you ping the next step down the line (or
    should that be, up the link).


    Rob
     
    Robert Arnold, Jun 1, 2005
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.