Problem with SuSE 8.2 and NetGear MA401 wlan pcmcia card.

Discussion in 'Linux Networking' started by Ola Theander, Aug 25, 2003.

  1. Ola Theander

    Ola Theander Guest

    Dear subscribers.



    I recently upgraded from SuSE 8.1 to SuSE 8.2 and unfortunately I can't get
    my NetGear MA401 pcmcia wlan card to work properly. I've found on the
    Internet that I need to rename the "ifcfg-eth-pcmcia-1" file created by
    Yast2 to "ifcfg-wlan-pcmcia-1" in order to have the config. file found by
    wlan-ng packet. This way the message "Apr 30 13:04:38 tuxpc ifup: No
    configuration found for wlanpcmcia-1 wlan0" in var/log/messages is
    prevented. According to the documentation that I've found, that's all that's
    needed to make the wlan card to work properly but unfortunately this isn't
    the case for me. After renaming the file I get the following messages in
    var/log/messages (I've extracted the parts in "messages" that seems relevant
    to me). It seems to me that some functions are missing according to the
    messages in the lower sections, made by "ifup-wireless".



    The card worked without any problem with SuSE 8.1. I just configured it with
    YAST2 and it was up and running.



    Any help on this matter would be greatly appreciated.



    Kind regards, Ola Theander



    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: +
    /lib/modules/2.4.20-4GB//pcmcia/prism2_cs.o: unresolved symbol
    p80211netdev_hwremoved

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: +
    /lib/modules/2.4.20-4GB//pcmcia/prism2_cs.o: unresolved symbol
    p802addr_to_str

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: +
    /lib/modules/2.4.20-4GB//pcmcia/prism2_cs.o: unresolved symbol
    register_wlandev

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: +
    /lib/modules/2.4.20-4GB//pcmcia/prism2_cs.o: unresolved symbol
    p80211netdev_rx

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: +
    /lib/modules/2.4.20-4GB//pcmcia/prism2_cs.o: unresolved symbol
    unregister_wlandev

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: +
    /lib/modules/2.4.20-4GB//pcmcia/prism2_cs.o: unresolved symbol wlan_setup

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: +
    /lib/modules/2.4.20-4GB//pcmcia/prism2_cs.o: unresolved symbol wlan_unsetup

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: + Using
    /lib/modules/2.4.20-4GB//pcmcia/prism2_cs.o

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: + Symbol version prefix ''

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: insmod exited with status 1

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: executing: 'modprobe -v prism2_cs'

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: + /sbin/insmod
    /lib/modules/2.4.20-4GB/wlan-ng/p80211.o

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: + Using
    /lib/modules/2.4.20-4GB/wlan-ng/p80211.o

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: + Symbol version prefix ''

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: + /sbin/insmod
    /lib/modules/2.4.20-4GB/wlan-ng/prism2_cs.o

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: + Using
    /lib/modules/2.4.20-4GB/wlan-ng/prism2_cs.o

    Aug 25 12:46:00 c0003 kernel: init_module: prism2_cs.o: 0.1.16-pre9 Loaded

    Aug 25 12:46:00 c0003 kernel: init_module: dev_info is: prism2_cs

    Aug 25 12:46:00 c0003 kernel: usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 1411

    Aug 25 12:46:00 c0003 kernel: prism2_cs: index 0x01: Vcc 5.0, irq 3, io
    0x0100-0x013f

    Aug 25 12:46:00 c0003 cardmgr[786]: executing: './wlan-ng start wlan0'

    ...

    ..

    Aug 25 12:46:01 c0003 /etc/hotplug/net.agent[829]: Interface wlan0 is
    handled by service PCMCIA ... exiting

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: command 'iwconfig wlan0 mode Managed'
    returned

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: Error for wireless request "Set Mode"
    (8B06) :

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: SET failed on device wlan0 ; Function
    not implemented.

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: command 'iwconfig wlan0 nick c0003'
    returned

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: Error for wireless request "Set
    Nickname" (8B1C) :

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: SET failed on device wlan0 ; Function
    not implemented.

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: command 'iwconfig wlan0 key
    B00162D69BC8FC48AEC5168F36' returned

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: Error for wireless request "Set Encode"
    (8B2A) :

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: SET failed on device wlan0 ; Function
    not implemented.

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: command 'iwconfig wlan0 essid any'
    returned

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: Error for wireless request "Set ESSID"
    (8B1A) :

    Aug 25 12:46:01 c0003 ifup-wireless: SET failed on device wlan0 ; Function
    not implemented..
     
    Ola Theander, Aug 25, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Ola,
    Check out the SuSE support database article at
    http://sdb.suse.de/en/sdb/html/wavelan.html. The troubleshooting section
    should help. I have more info at my page at
    http://pages.sbcglobal.net/zvan.
    My card is set up as eth1 and works fine.

     
    Zane Vandiver, Aug 25, 2003
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.