MN-510

Discussion in 'Broadband Hardware' started by Ron, Apr 20, 2008.

  1. Ron

    Ron Guest

    I just bought my wife a new HP computer with Windows Vista Home Edition. I
    installed the software for my Microsoft MN-510 and have tried to connect to
    the Base Station. It keeps telling me that it canno find the Base Station.
    Is there some compatibility problem with Windows Vista? Or, is there
    something else I need to do to get it to work?
     
    Ron, Apr 20, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Ron

    Barb Bowman Guest

    as I recall, that adapter used the PRISM chipset and there are no
    Vista compatible drivers. It only supports WEP as well and therefore
    your network is very insecure. It's time to replace the old obsolete
    WEP only wireless with something modern and secure.

    --

    Barb Bowman
    MS-MVP
    http://www.microsoft.com/windowsxp/expertzone/meetexperts/bowman.mspx
    http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/
     
    Barb Bowman, Apr 20, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Ron

    Ron Guest

    Ron, Apr 20, 2008
    #3
  4. Ron

    Ron Guest

    Ron, Apr 20, 2008
    #4
  5. Ron

    Barb Bowman Guest

    Barb Bowman, Apr 20, 2008
    #5
  6. Ron

    Sysop Guest

    Hi Ron, Granted... the MN-510 is an older USB-Wireless adapter. It may be
    geared to run on USB 1.0 rather than the USB 2.0 standards of the new
    HP-Vista unit you just got. However, it should run at the normal speed level
    for which it was designed.... even under Vista.

    Here's a link to the Tech-Specs for the device. The Installation
    Instructions are of "Most-Importance" (since Vista tends to want to
    "Automatically" install). I would try the Initial "Manual" Install first.
    for a connection. If you can't connect via wireless after the install,
    connect the unit using a Cat5 (or equivalent) Cable directly to the router so
    that you can get the "Updated" Driver (if any) and try again. If that still
    doesn't work, I would suggest getting a newer Wireless Antenna device for the
    unit. I've always had Excellent responses with "D-Link" Wireless devices and
    they don't cost you a fortune! (I use their Wireless Router 110Mbps, Cable
    Modem 110Mbps, and have 2 other Desktop Units running G-Mode @ 54Mbps as well
    as 2 HP-NoteBooks running N-Mode Wireless through the same router! All Run
    Great :)
     
    Sysop, Apr 25, 2008
    #6
  7. Ron

    Sysop Guest

    Sysop, Apr 25, 2008
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.