losing Internet connection when hooked up through router

Discussion in 'Home Networking' started by Andy, Dec 20, 2007.

  1. Andy

    Andy Guest

    Hi does anyone have any ideas why I am getting dropped/cut outs in
    broadband when connected through a Router but not when I plug the Ethernet
    cable straight into the Ethernet/Network socket on PC?

    More details:

    Dell Vostro PC - windows xp professional.

    D-link DI-524 but I have tried 2 other new routers different makes (Philips
    & Sweex),

    DHCP configured on the WAN (not Static IP address),

    Checked settings auto reconnect is ticked. There is something about a Lease
    timer in the routers settings that I am not too sure about.

    All other setting seem to be alright in the routers config/setup program.

    I have tried it with and without routers firewall setting on and off.

    It doesnt say 'network cable unplugged' in XP so the connection from PC
    Ethernet socket to router must be fine.

    It seems to connect when I reset the router and then after a few minutes to
    about half hour it will cut out but if I take the Ethernet cable out of the
    WAN socket on the router and put it straight into the PC's Ethernet socket
    it stays connected (for well over an hour anyway)

    Any ideas please?

    Andy.
     
    Andy, Dec 20, 2007
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.