Internet connection comes and goes...

Discussion in 'Wireless Networks' started by Carole UK, Jul 17, 2005.

  1. Carole UK

    Carole UK Guest

    I've been helping a friend upgrade his system - put in a wireless network (2
    laptops via a netgear router), got broadband, installed SP2. All is well
    except one continuing problem........

    We noticed the 'Internet connection' icon was missing in the bottom bar, and
    we kept getting 'server error' on the first attempt to send e-mail from
    outlook. If we then hit send/receive, the mail eventually went. Also, the
    home page never displayed first time in MSIE, but did on refresh. I checked
    network connection - wireless fine; LAN fine - but no Internet Gateway
    connection displayed.
    I played around with a few settings - no good, then disabled the WINDOWS
    firewall and immediately the Internet Gateway Connection appeared in Network
    Connections. I installed Zone Alarm temporarily and left the Windows
    firewall off.
    BUT - next day - nothing has been changed, (firewall still off) and the
    Internet connection has disappeared again, along with the same problems with
    sending mail, and displaying home page.
    What's going on here ?? It seems that the connection won't stay put, but we
    can get past it with a manual intervention in both Outlook and MSIE.

    I'll be extremely grateful for any help - we're both going insane.
    Incidentally - running XP SP2, and latest versions of MSIE, Outlook etc. The
    wireless signal is 'Excellent', and the LAN seems fine.
     
    Carole UK, Jul 17, 2005
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.