intermittent wireless disconnect causes system hang

Discussion in 'Wireless Internet' started by james peterson, Jul 28, 2004.

  1. I've recently installed a P4-3Ghz Compaq XP-pro machine connected to
    the Internet via a linksys wireless-G adapter and a motorola
    wireless router/cable modem.

    I've been experiencing intermittent spontaneous loss of
    connection, seemingly related to the use of internet explorer
    (though that is conjecture). The machine will stay connected
    all night, but soon after using the browser, the connection will be
    lost. That is my first problem.

    The second, and perhaps more frustrating problem, is that once the
    network connection is lost, the system freezes. It appears
    that at this point the "system" process is using 98% of the CPU.

    At that point I have two choices: 1) reboot (though this is
    takes a long time due to the system freeze, or 2) disable the
    network adapter and then re-enable it (takes about the same amount
    of time).

    I recently updated my adapter driver from the linksys site, so
    I have the most recent driver installed.

    My questions are:

    What might be causing the spontaneous disconnects? Could it be the
    browser?

    What is causing the runaway process after the disconnects?

    I can't find reference to anything quite like this on the net,
    though I imagine that others might be having similar problems, and
    perhaps have a solution.

    james sends.
     
    james peterson, Jul 28, 2004
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.