Intermittent network connections - very frustrating!

Discussion in 'Windows Networking' started by =?Utf-8?B?TSBUaG9tcHNvbg==?=, Apr 4, 2005.

  1. We have a problem with connecting to our web and email servers that are on
    the same subnet. Connections work fine one time, then fail just a few minutes
    later. Or connections fail initially then work fine on 3rd or 4th attempt.

    Servers are Win2k SP4 and clients are Win2k as well. We've done everything
    imaginable - replaced NIC's, cables, switches, etc.

    Any help would be greatly appreciated.
     
    =?Utf-8?B?TSBUaG9tcHNvbg==?=, Apr 4, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. Turn off the Power Saver features on the Nics?
     
    Phillip Windell, Apr 4, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. Thanks for the suggestion. I turned off the power saver but it didn't have
    any effect on the problem. I use a little .bat file to ping the 2 servers.
    The pings were successful the first few times but went back to periodic
    failures after that.

    If we knew where the problem was we could address it with the vendor (Cisco
    for network related). But at this point it could be anything from Active
    Directory to Master Browsing, to a hardware component (switch, router, etc.)

    Mark

     
    =?Utf-8?B?TSBUaG9tcHNvbg==?=, Apr 5, 2005
    #3
  4. etc.)

    Well, Active Directory and Master Browsing can not effect that, so you can
    rule those out. You could disable Browsing all together, and not even have
    an AD Domain and it should still ping. For the most part Ping depends on
    the just the TCP/IP Stack and the hardware.
     
    Phillip Windell, Apr 5, 2005
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.