ICS Via proxy/satellite not working?

Discussion in 'Home Networking' started by James, Nov 13, 2003.

  1. James

    James Guest

    Last night I tried to help someone set up something - basically they have a
    Windows ME PC, some XP laptops, an access point, a modem and a satellite
    connection.

    I got the XP machines talking to the access point OK, and I could also then
    share their dialup on the ME box and the laptops could get online via this
    connection quite happily. Then we tried to setup the one way satellite....
    now, I've not used one of these before, but it seems like basically you set
    up proxy servers in your IE settings and this lets it know to get stuff back
    via the Sat. Once we "dialled up" the satellite connection (it basically
    connects the ISP dialup then logs itself in) nothing worked. If I turned off
    ICS though, it all worked OK, I could browse and download files without
    problem. Re-activate ICS, and it all stops working again.

    So, the only thing I could think of is that ICS can't cope with proxy'd
    settings (it is set to go through port 8080)? I'm sure that can't be the
    case, but I don't see any options to configure to change the way it
    behaves... any ideas (besides replacing ME, although that is on the cards
    soon anyway!)

    Ta,
    James
     
    James, Nov 13, 2003
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.