ICS/Firewall Argh

Discussion in 'Home Networking' started by distant, Jul 14, 2003.

  1. distant

    distant Guest

    Hiya,

    Can someone help me with ICS?

    I have 2 PCs. My P4 is connected to an NTL set top box via a USB adaptor.
    This appears as a network adaptor and works fine. The motherboard has a LAN
    connector.

    My P3 has a LAN card installed and I connected the 2 LAN connections with a
    crossover cable. I enabled TCP/IP and NetBEUI and shared the internet
    connection.

    Works fine unless I try to use a Firewall (and I want one, keep getting
    people trying to make connections to me I don't want). I'm using Kerio
    personal firewall and I tried making a rule allowing any protocol, in any
    direction from the IP address of my P3, no joy. It's also in "Ask if traffic
    doesn't match a rule" mode, doesn't ask anything. Any idea what I'm missing?
    Thanks,

    d
     
    distant, Jul 14, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. distant

    Clansman Guest


    I don't think your problem lies with ICS. I use ICS with ZoneAlarm and it
    works great for me.

    In ZA when it's installed, it picks up the LAN and asks if it should be put
    into the local trusted zone.

    I've got it installed on a 3 x comp network and it's also installed on the
    `Clients' as well. Nowt like a bit of `belt & braces' ayup.

    Clansman
     
    Clansman, Jul 15, 2003
    #2
    1. Advertisements

  3. distant

    distant Guest

    Hm, my message took ages to appear.. I thought it had disappeared into
    USENET hell, which would have been good.

    I eventually found a setting on my firewall which was required for ICS.

    d
     
    distant, Jul 15, 2003
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.