G604T and Computer to Computer speed problem

Discussion in 'Wireless Internet' started by Mta, Oct 17, 2004.

  1. Mta

    Mta Guest

    Hi,

    I have a G604T Wireless Router and 2 computers connected wireless to
    the router
    Both computers connect to my ISP (Telia) with excellent Speed (8Mb)

    When connecting ComputerA to ComputerB I get very poor connection
    speed.
    ping result is over 200ms.

    I have not changed the default settings on the router, and everything
    works fine except the poor connection between my LAN computers.


    ps.
    When I connect the computers using wires I the spped is ok.


    Please help
    Thanks
    T
     
    Mta, Oct 17, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. What operating system are your computers using?
    If the speed is ok with BOTH computers connected via wired
    connections, how is the speed with only ONE computer connected via
    wireless? Try it this way with each computer, one at a time. If one
    configuration is slow, while the other is fast, something is wrong
    with the slow computer.

    Also, run a traceroute (tracert) between the IP addresses of the two
    computers. It should show one hop directly to the other computer. If
    you find that your packets are going through the ISP's gateway and
    back again, you have a configuration issue.

    Is the ping time between computers always exactly 200msec or does if
    vary? If it varies, then there's some traffic related issue involved.
    If you had a trojan horse accidentally installed, it might occupy
    enough bandwidth to slow you down. Are the lights on the Dlink router
    flashing almost continuously?
     
    Jeff Liebermann, Oct 17, 2004
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.