Excellent Connection, but no internet

Discussion in 'Wireless Networks' started by ScottG, Jul 10, 2005.

  1. ScottG

    ScottG Guest

    Okay, I have DSL and a Linksys wireless router. I have a PC and a laptop
    connected, and all works perfectly.

    My mom and dad came over and they brought 2 of their laptops. My moms works
    great, but my dads doesn't. The tray icon says, "Excellent connection", but
    can't access the internet. We've set up his laptop exactly they way all the
    others are set up. Why doesn't this work?

    Any help would be appreciated. Thanks.

    Scott
     
    ScottG, Jul 10, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. ScottG

    ScottG Guest

    I forgot to mention, I have WEP disabled in the wireless router setup. This
    is agravating.
     
    ScottG, Jul 10, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. ScottG

    ScottG Guest

    Here's an update to my problem. I went through microsofts troubleshooters
    and realized that I CAN ping any website on the internet with all computers
    on the network (including my dads). But, IE6 still shows DNS error for all
    pages that try to load.

    I've reboot, flushed the DNS, verified settings as the same as all other
    computers. I just can't figure this one out.

    Anybody?
     
    ScottG, Jul 10, 2005
    #3
  4. ScottG

    Jack Guest

    Jack, Jul 10, 2005
    #4
  5. ScottG

    ScottG Guest

    I tried to LSP-Fix and WinSockFix, but still no luck. I can still ping any
    IP, but I still get DNS error page.

    Arrgggg.
     
    ScottG, Jul 11, 2005
    #5
  6. ScottG

    Alun Bell Guest

    If you can ping, can you get web access using IP addresses?
     
    Alun Bell, Jul 11, 2005
    #6
  7. ScottG

    ScottG Guest

    No. I can ping all day long using number addresses or names (ping
    www.google.com), etc...

    This is baffling to me, I just don't understand this one.
     
    ScottG, Jul 11, 2005
    #7
  8. ScottG

    Jannoth Guest

    GOOD LUCK with this one Scott. I'm having an almost identical problem to you
    (ie strong wireless connection; PINGs okay between the laptop and the main
    PC); the main PC can ever access the shared folder of the laptop. But the
    laptop can't access anything on the main PC (which is obviously shared etc)
    and it can't surf the web.

    Irritating and aggravating is right!

    It worked fine until my hard drive died so I had reinstall from scratch. I
    now have two drives installed!!

    I'll keep watching and hope you get an answer soon.

    Jan
     
    Jannoth, Jul 14, 2005
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.