Availble wireless networks in Windows XP shows no networks but works on other wireless networks

Discussion in 'Wireless Internet' started by Fasterface, Oct 19, 2003.

  1. Fasterface

    Fasterface Guest

    I have a Dell Inspiron 8200 with a Dell TrueMobile 1300 mini-pci card.
    On one of my wireless networks it picks up the network about 30
    seconds after booting up. On my network at home with a D-link
    WAP/Router it will not find the network even though 3 other laptops
    work fine off it. One of the laptops does have the same card as mine
    as well. Does anyone know why sometimes you'll find the wireless
    network right away, sometimes it taking a minute, and in this case
    never finds it at all? What can I do? This is using Windows xp home
    edition and all of the laptops are new Dell Inspirons. Thanks, Eric
     
    Fasterface, Oct 19, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Fasterface

    gary Guest

    If your home router doesn't send its SSID in beacons, and your laptop
    doesn't do an active scan for the SSID you are looking for, it may not show
    up in the site survey. Other laptops you have may be doing active scans for
    the SSID you want, so they "see" the net. See the following URL for
    excruciating detail on SSID discovery issues:

    http://www.tisc2003.com/newsletters/416.html
     
    gary, Oct 19, 2003
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.