11Mbps vs 54Mbps

Discussion in 'Wireless Networks' started by John Gregory, Apr 25, 2007.

  1. John Gregory

    John Gregory Guest

    I have a new laptop IBM T60 with 802.11g wireless card built-in, and a new
    Linksys 802.11g router. However, I can only seem to get a 11Mbps connection
    out of it.

    When I turn on the radio, it connects at 54Mbps for a few seconds, then
    slows down. My signal strength is Excellent, I am not using any security,
    but do use MAC address filtering.

    How can I force the it to run the higher speed?
     
    John Gregory, Apr 25, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. John Gregory

    Lem Guest

    Check the wireless settings in the router's configuration utility and
    make sure that it is set to "G-only".
     
    Lem, Apr 26, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. John Gregory

    John Gregory Guest

    That works - simple if you know how,

    Thank you for your help
     
    John Gregory, Apr 26, 2007
    #3
  4. Hi, I saw the same tip you gave somewhere esse but don't know where is the router's configuration utility. Could you please help me. I just stated from scrach my PC on Windows XP sp1. My last drive blew up! I used XP sp3 B4.
    Thank you.
    Might be easier to send me a mail at
    Thanks again
    Philippe
     
    Philippe Chaigneau, Feb 11, 2011
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.